Povodom Inicijative za ponovno uspostavljanje rada Kancelarije za mlade grada Pančeva, Marija Jević, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za kulturu i omladinu i predstavnici Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja primili su predstavnike potpisnika inicijative na razgovor, kako bi razmotrili mogućnosti i saslušali predloge u cilju poboljšanja položaja mladih u gradu Pančevu i ponovnog uspostavljanja rada Kancelarije za mlade grada Pančeva.

Predstavnici Grada i Gradske uprave saslušali su i sa predstavnicima organizacija dogovorili dalju saradnju.

– Važno je napomenuti da Kancelarija za mlade grada Pančeva, iako trenutno nema Koordinatora, funkcioniše administrativno (organizuje manifestacije, realizuje Konkurs i sarađuje sa Domom omladine na programima za mlade), a radi se na tome da se zaposli lice na poziciji Koordinatora kancelarije za mlade, rekla je ovom prilikom Marija Jević.

Trenutno je u proceduri i raspisivanje Javnog konkursa za su/finansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora za 2022. godinu, putem kojeg se su/finansiraju projekti i programi za mlade.

Predstavnici Grada i Gradske uprave su izrazili želju i volju za saradnjom sa mladima i organizacijama mladih i za mlade.

Nakon ovog sastanka potpisnici Inicijative poslaće svoje konkretne predloge za unapređenje rada i saradnje i započeće istraživanja o potrebama mladih u koje će se uključiti i Kancelarija za mlade grada Pančeva.