Na osnovu ODLUKE O PROGLAŠENJU VANREDNOG STANJA („Sl. glasnik RS“, br. 29/2020), a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji grada Pančeva, Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva, na sastanku održanom 04 maja 2020. godine doneo je sledeću

ODLUKU

1. Obavezuje se Javno komunalno preduzeće za prevoz putnika „Autotransport – Pančevo“ Pančevo da od ponedeljka 04.05.2020. godine preduzme potrebne radnje radi organizovanja javnog gradskog prevoza fazno, u skladu sa epidemiološkom situacijom, na osnovu Instrukcije Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19 za organizovanje javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza u primeni mera prevencije, sprečavanje širenja i smanjenja rizika bolesti COVID – 19, 08 broj 53-3455/2020-1 od 28.aprila 2020.godine.

2. Javno komunalno preduzeće za prevoz putnika „Autotransport – Pančevo“ Pančevo kreće sa obavljanjem delatnosti javnog prevoza putnika i to međumesnog prevoza i gradskog i prigradskog prevoza, za prvu fazu: zaposlena lica, nakon ispunjenja svih mera predviđenih gore navedenom Instrukcijom.

3. Obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika i to međumesnog prevoza i gradskog i prigradskog prevoza, za drugu fazu (studenti i đaci), treću fazu (nezaposelni, turisti, ostala lica, uključujući i penzionere mlađe od 65 godina) i četvrtu fazu (penzionere starije od 65 godina) biće organizovano, kada se za to steknu uslovi, u skaldu sa gore navedenom Instrukcijom, a na osnovu preporuke naldežnog zavoda za javno zdravalje.

KOMANDANT
Saša Pavlov