Odbornici Skupštine grada Pančeva su na 32. sednici usvojili i Predlog odluke o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola na teritoriji grada Pančeva, koji su državljani Republike Srbije.

„U narednih desetak dana svim srednjoškolcima na teritoriji Republike Srbije, pa tako i grada Pančeva, biće isplaćeno po 10.000 dinara. U ovom momentu, pred novogodišnje praznike, mislim da je ovaj iznos zaista fantastičan. Velika zahvalnost Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću za ovakve poteze, jer svaki dinar znači i mislim da će srednjoškolcima ova novčana pomoć u mnogome značiti i doprineti. Mi kao lokalni parlament, na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije koja je uz zaključak donela sve propratne akte koji stvaraju pravni osnov za isplatu ove novčane pomoći smo dužni da usvojimo ovu odluku koja je danas pred nama, jer ćemo mi isplatiti taj novac, a sve u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici. Želim da napomenem da srednjoškolci koji nisu punoletni će kroz propratne dokumente koje je Vlada Republike Srbije dostavila školama dostaviti podatke jednog od svojih roditelja ili staratelja. Oni koji su punoletni dostaviće broj svog tekućeg računa uz propisanu izjavu ukoliko poseduju račun. Ukoliko ga ne poseduju i njima će moći da se izvrši uplata na račun jednog od roditelja. Cilj je da svi srednjoškolci na teritoriji Grada Pančeva, AP Vojvodine i Republike Srbije ostvare svoje pravo i dobiju novčanu pomoć koju su obezbedili Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić“, rekao je Aleksandar Stevanović gradonačelnik Pančeva.

Odbornici su usvojili i važnu Odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra, na osnovu koje će se kalkulisati prihodi za sledeću godinu koji se odnose na poreze na imovinu i na budžet grada Pančeva, a usvojene osnovice će se primenjivati od 1. Januara; Predloge odluka o davanju saglasnosti na konačan nacrt Aneksa broj 1 Ugovora javno-privatnog partnerstva za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti zoohigijene, sprovođenjem mera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na teritoriji grada Pančeva i o prihvatanju prenosa prava javne svojine nad pokretnim stvarima.

Takođe, usvojene su izmene programa poslovanja JKP Vodkom Jabuka, kao i izmene rada i finansijskog plana Turističke organizacije grada Pančeva, Narodnog muzeja, Doma omladine i Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“.

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]