Članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić nastavlja obilazak vrtića i škola na teritoriji grada Pančeva i posetila je OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ u Vojlovici. Dočekale su je direktorka škole Ksenija Carević, kao i Ivana Rosić, odbornica u Skupštini grada Pančeva.

– Za ovu godinu u školi je predviđena zamena kotla, za šta je izdvojeno oko milion dinara od strane Grada i to se sada ovde radi, a takođe i lakiranje i hoblovanje parketa u fiskulturnoj sali, gde je novac kroz projekat izdvojio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u iznosu od 473.000,00 dinara. 2016. urađen je krov na fiskulturnoj sali, premazi čelične konstrukcije protiv požara za šta je izdvojeno iz budžet grada oko 2 miliona dinara. 2017. godine, takođe iz budžeta grada urađena je betonska ograda na delu školskog dvorišta u iznosu od 600.000,00 dinara. Tokom 2017. i 2018. godine kroz projekat „Uz malu pomoć prijatelja“ nabavljena je oprema vredna 3 hiljade evra. 2018. godine je izvršena sanacija sportskog terena u dvorištu škole iz budžeta Grada i Pokrajine u ukupnom iznosu od 2.400.000,00 dinara, kao i još 250.000,00 dinara iz gradskog budžeta za zamenu dela prozorske stolarije. 2019. godine uveden je internet u celoj školi kroz projekat ministarstva “Povezane škole”, a zahvaljujući Gradu Pančevu 2020. uveden je video nadzor, rekla je Tatjana Božić.

Tokom posete istaknuta je dobra saradnja škole i lokalne samouprave.

– Grad Pančevo prati potrebe škole i kroz materijalne troškove obezbeđuje dovoljna sredstva za redovan rad. Pored toga, izlazi u susret i kroz finansijsku pomoć prilikom havarija koje se dese, što se vidi iz dosadašnjih ulaganja u ovu školu. Takođe, sa mesnom zajednicom je dobra saradnja, predstavnici su uključeni u rad školskog odbora i učenici naše škole učestvuju u manifestacijama koje organizuje mesna zajednica. U maju ove godine posetio nas je i ministar omladine i sporta Republike Srbije i tom prilikom je školi uručena i donacija sportske opreme, istakla je direktorka.