Grad Pančevo je obeležio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, u holu Gradske uprave otvaranjem izložbe radova članova udruženja osoba sa invaliditetom. Organizovana je i modna revija na kojoj su prikazani radovi nastali u radionici Udruženja za MNRO u Pančevu.

Aleksandar Stevanović gradonačelnik Pančeva je pozdravio prisutne i poželeo im da nastave sa aktivnim učešćem u svim sferama društvenog života. Naglasio je, tom prilikom da će grad Pančevo, kao i do sada, podržavati inkluziju i razvijanje njihovih veština.

Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za rad zapošljavanje i socijalna pitanja, rekao je da je manifestacija posvećena aktivnostima osoba sa invaliditetom postala već tradicionalna.

„Međunarodni dan osoba sa invaliditetom ustanovljen kako bi na određeni način skrenuli pažnju svima na sugrađane sa invaliditetom. Nadam se da ćemo i sledeće godine biti zajedno kako bismo ponovo predstavili sve vaše aktivnosti tokom godine. Grad Pančevo, kao odgovorna lokalna samouprava izdvojio je i ove godine sredstva za rad i što bolje funkcionisanje udruženja u iznosu od pet miliona dinara. Izdvojena sredstva su utrošena na programske i razne druge aktivnosti udruženja osoba sa invaliditetom koje realizuju. Moramo da povedemo računa o maksimalnom uključenju svih tih ljudi u život dostojan svakog čoveka. Čestitam vam praznik i podsećam još jednom da je Grad Pančevo uvek tu za vas i vaše potrebe“, rekao je Čučković obraćajući se prisutnima.

Obeležavanjem Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, svakog 3. decembra radi se na podsticanju inkluzije osoba sa invaliditetom, što je suštinski uslov za očuvanje ljudskih prava.