Полагању венаца на Спомен обележја Народним херојима поводом обележавања победе над фашизмом, данас 9. маја 2018. године, у градском парку, присуствовали су, у име локалне самоуправе чланови Градског већа града Панчева Немања Ротар, задужен за културу и омладину и Миленко Чучковић, задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, представници Војске Републике Србије, чланови НОР-а, Савеза антифашиста, Друштва српско-руског пријатељства, осталих удружења грађана и појединци који су желели да одају почаст палим борцима и свим жртвама фашизма.

Након полагања венаца на споменике Народним херојима Олги Петров, Стевици Јовановићу и Марку Кулићу, присутнима су се обратили Немања Ротар и Тодор Стојановић и подсетили колико је важно да чувамо сећање на оне који су дали животе за нашу слободу, борећи се против највећег зла у савременој историји човечанства-фашизма.

Широм Европе данас ће бити обележен 9. мај као Дан победе над фашизмом и Дан Европе, у знак сећања на завршетак Другог светског рата у Европи 1945. године и почетак стварања Европске уније, пет година касније.