Polaganju venaca na Spomen obeležja Narodnim herojima povodom obeležavanja pobede nad fašizmom, danas 9. maja 2018. godine, u gradskom parku, prisustvovali su, u ime lokalne samouprave članovi Gradskog veća grada Pančeva Nemanja Rotar, zadužen za kulturu i omladinu i Milenko Čučković, zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, predstavnici Vojske Republike Srbije, članovi NOR-a, Saveza antifašista, Društva srpsko-ruskog prijateljstva, ostalih udruženja građana i pojedinci koji su želeli da odaju počast palim borcima i svim žrtvama fašizma.

Nakon polaganja venaca na spomenike Narodnim herojima Olgi Petrov, Stevici Jovanoviću i Marku Kuliću, prisutnima su se obratili Nemanja Rotar i Todor Stojanović i podsetili koliko je važno da čuvamo sećanje na one koji su dali živote za našu slobodu, boreći se protiv najvećeg zla u savremenoj istoriji čovečanstva-fašizma.

Širom Evrope danas će biti obeležen 9. maj kao Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, u znak sećanja na završetak Drugog svetskog rata u Evropi 1945. godine i početak stvaranja Evropske unije, pet godina kasnije.