U cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na deonici opštinskog puta OP1, u zoni Rafinerije nafte Pančevo, predstavnici grada Pančeva i NIS a.d. Novi Sad, ugovorili su zajedničku investiciju, koja bi trebala da doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda na ovoj deonici.

Tim povodom gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i direktor Bloka prerade NIS RNP Vladimir Gagić, obišli su započete radove i zajedno uputili apel vozačima da uspore i povećaju oprez u sabraćaju.

Broj poginulih i povređenih učesnika u saobraćaju u prethodnom periodu na pomenutom delu opštinskog puta, ukazao je da ovom problemu treba ozbiljno prići, jer se radi o opasnoj deonici puta.

Nakon nekoliko održanih sastanaka između predstavnika Gradske uprave i predstavnika NIS a.d. , izrađen je Projekat unapređenja bezbednosti saobraćaja na deonici Spoljnostarčevačke ulice ispred Rafinerije nafte Pančevo i sklopljen je Ugovor o zajedničkom finansiranju radi izvođenja radova na unapređenju bezbednosti saobraćaja na deonici Spoljnostarčevačke ulice u Pančevu, ispred Rafinerije nafte Pančevo.

Predmet Ugovora je zajedničko investiranje na unapređenju bezbednosti saobraćaja, koje obuhvata postavljanje nove savremene saobraćajne signalizacije i opreme puta, postavljanje tehničkih sredstava za usporenje saobraćaja, svetlosne signalizacije, novih putokaza, zaštitnih pešačkih ograda, zaštitnih stubića, znakova sa radar detektorom, uklanjanje stare saobraćajne signalizacije, uređenje razdelnih ostrva i slično, a sve u skladu sa pomenutim Projektom. NIS je za ove namene izdvojio oko 8 miliona dinara.

Odeljenje za saobraćaj Gradske uprave je izdalo saglasnost na Projekat i rešenje o tehničkoj regulaciji saobraćaja, te su pojedini radovi već započeti. Radovi se izvode preko izvođača čiji je izbor izvršio NIS a.d.

Radovi će trajati mesec dana.