Član Gradskog veća zadužen za stambeno – komunalne poslove i saobraćaj Milenko Čučković svečano je predao nagrade u vidu bicikala i osvetljenja za bicikle učenicima osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva, koji su osvojili medalje na okružnom školskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju?“. Za najbolje učenike na takmičenju, Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva je obezbedio sredstva za sedam bicikala sa osvetljenjem. .

„Šta znaš o saobraćaju?“ je takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja i osnovnih saobraćajnih propisa. Učenici se takmiče u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova gde pokazuju osnovna znanja iz saobraćajnih propisa, kao i u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu.

Okružno takmičenje je ove godine održano u Uzdinu, u Osnovnoj školi „Sveti Georgije“.

Ovo je četvrta godina kako Grad nagrađuje decu za postignute rezultate na takmičenjima iz oblasti saobraćaja, bilo da je reč o okružnom, republičkom ili međunarodnom takmičenju.

Nagrade za učenike su bicikle i osvetljenje za bicikle, za 7 uspešnih učenika.

Učenici iz Pančeva koji su osvojili medalje u 2018. godini:

Što se tiče kategorije B su:

1. Potkonjak Veljko, prvo mesto OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica
2. Milenović Marija, prvo mesto OŠ „Miroslav Mika Antić“, Pančevo
3. Radanović Vukašin, treće mesto OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica

Što se tiče kategorije C to su sledeći učenici:

1. Živković Aleksandra, prvo mesto OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica
2. Obućina Goran, prvo mesto OŠ „Sveti Sava“, Pančevo
3. Golubović Vuk, prvo mesto OŠ „Dositej Obradović“, Omoljica
4. Pavlović Nina, drugo mesto OŠ „Isidora Sekulić“, Pančevo

Član Gradskog veća zadužen za stambeno – komunalne poslove i saobraćaj Milenko Čučković je čestitao učenicima na osvojenim nagradama i na tome što su pokazali potrebno znanje u poznavanju saobraćaja i osnovnih saobraćajnih propisa:

– Ovo takmičenje je odlična prilika da se kroz zanimljivu edukaciju nauče osnovna pravila učešća dece u saobraćaju, a pre svega razvijanja kod njih nečega što se zove saobraćajna kultura.

Grad Pančevo je prepoznao značaj i važnost ovakve edukacije i takmičenja, tako da nastoji da u potpunosti podrži i predstojeće inicijative i aktivnosti u vezi sa edukacijom dece povodom bezbednog učešća u saobraćaju.

Želim vam svima srećne novogodišnje i božićne praznike, ali i uspeh u daljem školovanju i nekim predstojećim takmičenjima, budite vredni, radni i vodite računa kada ste u saobraćaju.