Nosioci Vukove diplome i đaci generacije svih osnovnih škola sa teritorije Pančeva, dan su proveli na nagradnoj ekskurziji koju Grad organizuje već sedam godina.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, koja je išla sa njima, rekla je:

„Zadovoljstvo mi je što mogu da kažem da sedmu godinu za redom, nosioce Vukove diplome svih osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva, iz grada i svih naseljenih mesta, uključujući najbolje učenike ŠOSO „Mara Mandić“, grad Pančevo nagrađuje putovanjem. Grad je za ovu namenu izdvojio oko 750.000 dinara, ali to nije jedina nagrada „vukovcima“ i učenicima generacije osnovnih škola grada Pančeva. Njima će takođe biti uplaćen iznos za poklon knjigu od strane Grada. Kao što znate, grad Pančevo nagrađuje i učenike generacije i nosioce Vukove diplome srednjih škola u novčanom iznosu. Dodela će biti upriličena tokom juna meseca. Naravno, Grad nagrađuje i studente, tako da možemo sa ponosom da kažemo da brinemo o našim mladim naraštajima i očekujemo da svi ti najbolji đaci i studenti završe ono što žele, ostvare se u profesionalnom, ali i privatnom životu, ostanu u našem gradu i svojim znanjem, trudom, radom i uspehom ga unaprede.“

Ove godine obilazeći Tekiju, Golubac, manastir Tumane i Srebrno jezero najbolji đaci su učili i družili se. Vozili su se brodom kroz Đerdapsku klisuru, videli su Trajanovu tablu, uklesanu u steni statuu poslednjeg dečanskog kralja Decebala, pravoslavni manastir Mrakonija i plovili su gde je Dunav na celom svom toku najdublji, ali i gde je na celom svom toku najuži.

U školskoj 2021/2022. godini u osnovnim školama koje se nalaze na teritoriji grada Pančeva ima 155 đaka, nosioca Vukove diplome i 20 učenika generacije.