Maja Vitman, gradska menadžerka obišla je radove na Tamiškom keju, kod stare železničke stanice, gde je počelo postavljanje novog dečjeg igrališta.

„Našim mališanima ćemo prirediti divno iznenađenje na keju. U prethodnom periodu najavili smo postavljanje novog dečjeg igrališta površine 850 m2, koje će biti i najveće na teritoriji Grada Pančeva. Ono što ga čini posebnim pored lokacije je tartan podloga, koja će biti sa motivima koji su u vezi sa našim gradom. Igralište avanture sa raznovrsnim spravama će omogućiti mališanima, uzrasta od 6 meseci do 12 godina, da razvijaju svoje motoričke sposobnosti. Tri sprave su namenjene i prilagođene i deci sa invaliditetom, jer su nam deca važna, a međusobna interakcija je nešto što želimo na unapredimo“, rekla je Maja Vitman i objasnila da će uz multifunkcionalno dečje igralište nastavkom uređenja priobalja biti postavljen i pripadajući mobilijar.

Dečje igralište biće povezano sa rekonstruisanim šetalištem sa stazama oko igrališta i platoom stare železničke stanice. U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta i standardima planirano je grupisanje rekvizita i neometano igranje dece po starosnim grupama, vizuelno će biti odvojene zona za mlađi i zona za stariji uzrast.

„Kao posebne elemente izdvojila bih mrežu i zip lajn. Mreža će biti i najveća penjalica na ovim prostorima, urađena po najvišim standardima i u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta, dužine oko 20 m i visine skoro 6m. Penjalice ovog tipa su interesantne deci uzrasta iznad 5 godina i pospešuju razvoj njihovih motoričkih sposobnosti, balansa i kordinacije. Ovaj rekvizit može koristiti oko 80-oro dece u isto vreme. Zip lajn je interesantna sprava, dosta tražena i namenjena je deci uzrasta iznad 4 godina. Dužina rekvizita je oko 33m, dok je sam spust dugačak 25 m. Nadamo se da ćemo obradovati ne samo mališane, već i njihove roditelje, bake i deke i da će upravo na ovom mestu imati sadržajne avanture i lepe uspomene“, naglasila je gradska menadžerka Vitman.

Radovi na uređenju keja izvode se u kontinuitetu, sledeća faza se odnosi na postavljanje nove teretane na otvorenom, u neposrednoj blizini dečjeg igrališta, jer je stara dotrajala i nije ispunjavala potrebne propise.

„Takođe, ove godine ćemo kompletno urediti područje plaže i time ćemo za ovu godinu zatvoriti planirana ulaganja“ zaključila je gradska menadžerka.

Ugovorena vrednost radova je 42.775.983 dinara, a rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana računajući od dana uvođenja u posao.