Немања Ротар, члан Градског већа за културу и омладину, је јуче 26. септембра 2017. године, заједно са Мирјаном Савков, координаторком Канцеларије за младе и Мирославом Бирцлином, директором Народног музеја Панчево, обишао три средње школе у Панчеву, поводом промоције пројекта “Културе на поклон”. Реч је о Машинској, Техничкој и Економској школи. Обратиo се ученицима треће године, тачније онима који ове године постају пунолетни.

Култура на поклон је нови програм намењен младима, а заснива се на идеји да град Панчево сваком младом суграђанину/ки, када напуни 18 година, додељује поклон у виду ваучера у вредности од 3.000.00 динара, које „славњеници“ могу да искористе за одлазак на културне садржаје, које организују установе културе у Панчеву и насељеним местима на његовој територији. „Кредит“ ваучера моћи ће да се троши на посету гостујућим представама, концертима, музичким, позоришним, филмским и другим фестивалима, изложбама, програмима у области књижевности, за чланство у Градској библиотеци Панчево, као и за друге културне програме које организују Културни центар Панчево, Дом омладине Панчево, Народни музеј Панчево и друге установе културе, чији је оснивач град Панчево.

На овај начин, град Панчево жели да афирмише праве вредности у култури, подстакне младе људе да суделују у културном животу наше локалне заједнице и омогући им да се упознају са културном понудом града у ком живе и одрастају.

У програму могу да учествују сви млади који живе у Панчеву или насељеним местима на његовој територији, који у 2017. пуне 18 година. Слављеник/ца може да се пријави за учешће у програму „КУЛТУРА НА ПОКЛОН“ и преузме свој ваучер у Канцеларији за младе (у Градској управи града Панчева). Ваучер ће важити годину дана од дана преузимања. За све детаљније информације, доступни су телефони 013/308-906 и 013/308-907, као и мејл kulturanapoklon@pancevo.rs.

Том приликом, члан Градског већа за културу и омладину, Немања Ротар, изјавио је следеће:

-Дошао сам у ове школе да позовем децу у позориште, на концерте уметничке музике, да их позовем на књижевне вечере и библиотеку. Желим да поделим са њима ту љубав према култури коју и сам гајим и да их убедим да је то нешто врло важно и да то треба да прихвате. То је управо идеја пројекта “Култура на поклон”, да се деци покажу праве вредности, нешто што постоји и што ће трајати. У овом времену када смо бомбардовани разним радио и телевизијским станицама са разним програмима и садржајима, управо је моменат да се деци покаже права култура.