Nemanja Rotar, član Gradskog veća za kulturu i omladinu, je juče 26. septembra 2017. godine, zajedno sa Mirjanom Savkov, koordinatorkom Kancelarije za mlade i Miroslavom Birclinom, direktorom Narodnog muzeja Pančevo, obišao tri srednje škole u Pančevu, povodom promocije projekta “Kulture na poklon”. Reč je o Mašinskoj, Tehničkoj i Ekonomskoj školi. Obratio se učenicima treće godine, tačnije onima koji ove godine postaju punoletni.

Kultura na poklon je novi program namenjen mladima, a zasniva se na ideji da grad Pančevo svakom mladom sugrađaninu/ki, kada napuni 18 godina, dodeljuje poklon u vidu vaučera u vrednosti od 3.000.00 dinara, koje „slavnjenici“ mogu da iskoriste za odlazak na kulturne sadržaje, koje organizuju ustanove kulture u Pančevu i naseljenim mestima na njegovoj teritoriji. „Kredit“ vaučera moći će da se troši na posetu gostujućim predstavama, koncertima, muzičkim, pozorišnim, filmskim i drugim festivalima, izložbama, programima u oblasti književnosti, za članstvo u Gradskoj biblioteci Pančevo, kao i za druge kulturne programe koje organizuju Kulturni centar Pančevo, Dom omladine Pančevo, Narodni muzej Pančevo i druge ustanove kulture, čiji je osnivač grad Pančevo.

Na ovaj način, grad Pančevo želi da afirmiše prave vrednosti u kulturi, podstakne mlade ljude da sudeluju u kulturnom životu naše lokalne zajednice i omogući im da se upoznaju sa kulturnom ponudom grada u kom žive i odrastaju.

U programu mogu da učestvuju svi mladi koji žive u Pančevu ili naseljenim mestima na njegovoj teritoriji, koji u 2017. pune 18 godina. Slavljenik/ca može da se prijavi za učešće u programu „KULTURA NA POKLON“ i preuzme svoj vaučer u Kancelariji za mlade (u Gradskoj upravi grada Pančeva). Vaučer će važiti godinu dana od dana preuzimanja. Za sve detaljnije informacije, dostupni su telefoni 013/308-906 i 013/308-907, kao i mejl kulturanapoklon@pancevo.rs.

Tom prilikom, član Gradskog veća za kulturu i omladinu, Nemanja Rotar, izjavio je sledeće:

-Došao sam u ove škole da pozovem decu u pozorište, na koncerte umetničke muzike, da ih pozovem na književne večere i biblioteku. Želim da podelim sa njima tu ljubav prema kulturi koju i sam gajim i da ih ubedim da je to nešto vrlo važno i da to treba da prihvate. To je upravo ideja projekta “Kultura na poklon”, da se deci pokažu prave vrednosti, nešto što postoji i što će trajati. U ovom vremenu kada smo bombardovani raznim radio i televizijskim stanicama sa raznim programima i sadržajima, upravo je momenat da se deci pokaže prava kultura.