U okviru aktivnosti na izradi nove fotomonografije Pančeva Gradska uprava grada Pančeva raspisuje Javni poziv građanima da dostave fotografije Pančeva i okoline.

Ukoliko se profesionalno ili amaterski bavite fotografijom i posedujete fotografije grada u različitim godišnjim dobima, koje estetikom i kvalitetom zadovoljavaju kriterijum da budu uvrštene u luksuzno opremljenu publikaciju koja je reprezentativna za grad, a smatrate da bi njihovo publikovanje doprinelo promociji i vašeg rada i grada, pozivamo vas da ih ustupite za izradu fotomonografije o Pančevu.

Najbolji radovi sa prepoznatljivim, kao i manje poznatim motivima eksterijera, enterijera, urbanog i ruralnog, kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija, koje dočaravaju duh grada, biće korišćeni za izradu publikacije.

Fotografije se ustupaju bez novčane naknade isključivo za potrebe izrade ove fotomonografije, koja će se koristiti kao protokolarni i prigodan poklon i koja je u potpunosti nekomericijalno izdanje. Autor zadržava sva svoja autorska prava. Naručilac će u publikaciji objaviti podatke o zastupljenim autorima (ime, prezime, osnovne biografske podatke i kontakte). Autorima takođe pripada i određen broj primeraka monografije u zavisnosti od broja odabranih fotografija kada ista bude objavljena.

Učesnik u Javnom pozivu garantuje za svoja autorska prava.

Fotografije u boji ili crno bele, u visokoj rezoluciji, sa informacijama o objektu i mestu snimanja, možete dostaviti na CD-u ili DVD-u uz lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon i imejl adresa) na pisarnicu Gradske uprave, naslovljeno na kancelariju protkola ili lično u kancelariju protkola (prvi sprat, br. 120).

Javni poziv otvoren je do 31. marta 2017. godine.

Za eventualne informacije kontaktirati Dušanku Stepanov na 351 221 ili na 064 8662257.