Članovi Interresorne komisije za procenu potreba detetu, učeniku i odraslom za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom za teritoriju grada Pančeva održali su sastanak i predstavili izveštaj za period od januara do oktobra 2022. godine.

Interresorna komisija grada Pančeva je od januara do oktobra 2022. godine obavljala poslove iz svoje nadležnosti. Održala je ukupno 34 sednice i obradila ukupno 219 predmeta sprovođenja postupka procene potreba za dodatnom podrškom u oblasti obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu, učeniku i odraslom, a donela je 127 integrisanih mišljenja na Obrascu 3. Takođe, u tom priodu je predložila ukupno 382 mere. Najčešće predložene mere, ukupno 45, su bile obrazovanje po IOP-u 2. Za 127 dece je predložila individualni rad sa logopedom, dok je za 131 dete predložen individualni rad sa defektologom, oligofrenologom i reedukatorom psihomotorike. Rad sa surdologom je preporučen za 5 dece, dok je za troje predložen rad sa surdologom, tiflologom i somatopedom. Još jedna od mera koja je predložena za 24 dece jeste odlaganje polaska u prvi razred, a usluga ličnog pratioca je predložena za 7 dece. Komisja je preložila upis u vrtić po prioritetu za 13 dece, a besplatan prevoz za 6 dece sa smetnjama u razvoju, kao i za njihove pratioce, dok je za 22 predložena verifikacija upisa u ŠOSO „Mara Mandić“ Pančevo.

Interresorna komisija grada Pančeva postupa u skladu sa Pravilnikom o  dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom, Pravilnikom o radu Interresorne komisije za procenu potreba deteta, učenika i odraslog za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom za teritoriju grada Pančeva, kao i Pravilnikom o izmeni Pravilnika o radu Interresorne komisije za procenu potreba deteta, učenika i odraslog za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom za teritoriju grada Pančeva.

Komisija se sastoji od 4 stalna člana, 4 zamenika i od koordinatora. Članovi Interresorne komisija grada Pančeva su predstavnici obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, i to: defektolozi-oligofrenolozi, socijalni radnici, specijaliste pedijatrije i psiholozi.