Maja Vitman, menadžerka Grada Pančeva obišla je naselje Strelište gde se izvode završni radovi obeležavanja horizontalne signalizacije ulice Ive Andrića i dela ulice Stevana Sremca.

„Nakon izgradnje nedostajuće atmosferske kanalizacije u ove dve ulice, kojom smo rešili veliki problem sugrađanima, pristupili smo rehabilitaciji pomenutih ulica, rešili trotoare, devastirani kolovoz i uredili parking mesta. Naselje se širilo decenijama u nazad, ali infrastruktura nije pratila potrebe građana, pa se voda, usled velikih, pa i manjih padavina skupljala i nije imala kuda da otiče. U određenim delovima ulica, veće i manje površine kolavoza su bile pod vodom, trotoara gotovo da nije ni bilo, kao ni efekta krpljenja ishabanog asfalta. Prošle godine je izvedena kišna kanalizacija u ukupnoj dužini 501 m i to 271 m u ulici Ive Andrića i 230 m u Stevana Sremca. Građevinske radove nakon završene izgradnje atmosferske kanalizacije smo počeli pre dva i po meseca i uspešno završili, uz odličnu komunikaciju sa stanovnicima ovih ulica. Trudili smo se da pomognemo i rešimo sve što je bilo realno na obostrano zadovoljstvo. Ulica Ive Andrića je dobila novu saobraćajnicu u dužini od 272 metara i širine za dvosmerni saobraćaj od 5,5 metara i urađen je i trotoar, a u ulici Stevana Sremca nova saobraćajnica je dužine 258 metara i širine 5,5 metara sa ukupno ukupno 78 novih parking mesta“ rekla je Maja Vitman tom prilikom.

U naselju Strelište plan je i da se kompletno sredi kolovoz u ulici Bore Stankovića i urade trotoari u ulici Radivoja Koraća, kao i da se postave dva nova dečja igrališta.

„Strateškim planiranjem Grada Pančeva u saradnji sa gradonačelnikom planski, iz budžeta opredeljujemo sredstva i rešavamo jedan po jedan problem. Prema preporuci Grada, JKP „Vodovod i kanalizacija“ je uradilo neophodnu tehničku dokumentaciju za izgradnju nedostajuće mreže nakon čega je atmosferska kanalizacija izgrađena. Ovim ulaganjima rešeni su višedecenijski problemi ovog dela grada koji su prilično mučili naše sugrađane. Projekte imamo i za nastavak izgradnje atmosferske kanalizacije, od završenog dela Stevana Sremca, preko Cvijićeve, kako bi atmosfersku mrežu povezali na kišni kolektor u ulici Veljka Vlahovića. Naselje Strelište nam je od velikog značaja, jer ovde živi preko 13000 sugrađanki i sugrađana, a zbog dece imamo i dva vrtića, kao i najveću osnovnu školu na teritoriji Južnog Banata. Imajući u vidu sada već i starost naselja, gotovo ne ulaganja od osamdesetih godina i istrošenost postojećih kapaciteta u saradnji sa Mesnom zajednicom „Strelište“ i u razgovoru sa građanima, opredeljena su sredstva u cilju dalje realizacije radova na poboljšanju kvaliteta života“ istakla je menadžerka Grada Pančeva i zahvalila se svim građanima na strpljenu i podršci, ali i svim saradnicima koji daju svoj veliki doprinos.

Opredeljena su sredstva i za dalju realizaciju radova u ovom nesljeu, a u toku je rekonstrukcija ulica Dušana Petrovića Šaneta i Prešernove, uz izgradnjou crpne stanice ka ulici Joakima Vujića.