Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović prisustvovao je svečanom uručenju Ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije i Ugovora za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta, u Vladi AP Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za sufinansiranje projekata u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja, vredne više od 773 miliona dinara. Pokrajinska vlada je posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojila 740 miliona dinara, za realizaciju 53 ugovora.

Gradu Pančevu su odobrena sredstva u iznosu od 6 miliona dinara za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini u skladu sa prijavom grada za realizaciju projekta „Izgradnja vodovodne mreže u naselju Kudeljarski nasip – 3.faza“. Za ovaj projekat grad je opredelio sopstvena sredstva u iznosu od 6.993.428,00 dinara.

Takođe, Pančevcima su odobrena i sredstva u iznosu od 19.934.278,40 dinara za uređenja atarskih puteva i otresišta, za koje je grad opredelio iznos od 29.901.417,60 iz sopstvenih sredstava.

Uručenju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.