Градоначелник Панчева Александар Стевановић присуствовао је свечаном уручењу Уговора о додели бесповратних средстава за суфинансирање изградње, санације, реконструкције и израде техничке документације водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације и Уговора за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта, у Влади АП Војводине.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас представницима локалних самоуправа у Војводини уговоре за суфинансирање пројеката у областима пољопривреде, водопривреде и локалног развоја, вредне више од 773 милиона динара. Покрајинска влада је посредством Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојила 740 милиона динара, за реализацију 53 уговора.

Граду Панчеву су одобрена средства у износу од 6 милиона динара за изградњу, санацију и реконструкцију водних објеката у јавној својини у складу са пријавом града за реализацију пројекта „Изградња водоводне мреже у насељу Кудељарски насип – 3.фаза“. За овај пројекат град је определио сопствена средства у износу од 6.993.428,00 динара.

Такође, Панчевцима су одобрена и средства у износу од 19.934.278,40 динара за уређења атарских путева и отресишта, за које је град определио износ од 29.901.417,60 из сопствених средстава.

Уручењу уговора присуствовали су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.