Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva svečano je otvorio manifestaciju „Preobraženjski dani“. Mesna zajednica „Gornji grad“, Udruženje žena „Pančevke“, Turistička organizacija grada Pančeva u saradnji sa Hramom Preobraženja Gospodnjeg u Pančevu, organizuje po 9. put manifestaciju „Preobraženjski dani“, pod pokroviteljstvom grada Pančeva.

„Ponosan sam što smo uspeli da ova gradska manifestacija postane tradicionalna, a nastavićemo i u budućnosti da na ovakav način dočekujemo veliki praznik Preobraženje. Praznik koji proslavljamo utemeljen je ne samo među stanovnicima Gornjeg grada, već i svim našim sugrađankama i sugrađanima, ali i mnogobrojnim gostima. U Pančevu i svim naseljenim mestima tokom godine imamo više od 150 manifestacija, one su važne jer predstavljaju bogatstvo koje nas svrstava na posebno mesto na turistističkoj mapi Srbije. To pokazuje da je grad Pančevo, grad kulture i da je bogat kulturno-umetničkim manifestacijama, koje privlače posetioce“, rekao je Stevanović prilikom otvaranja manifestacije.

Gradonačelnik je iskoristio priliku i da čestita svima koji su učetvovali u organizaciji „Preobraženjskih dana“ godinama u nazad, svima koji su se trudili da se ona 9 godina za redom održi i postane jedna od najlepših gradskih manifestacija.

Kulturno-umetnički program za sve generacije, trajaće do 19. avgusta kada se i slavi Preobraženje Gospodnje, jedan od najvažnijih crkvenih praznika. Sveta liturgija u Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Pančevu služiće se u 9 sati i 30 minuta, a u 18 sati planirano je večernje Bogosluženje i rezanje slavskog kolača.