Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je svečano otvorio 37. „Slaninijadu“ u Kačarevu i čestitao organizatorima, izlagačima, sugrađankama i sugrađanima, kao i svim gostima veliki državni praznik Sretenje, Dan državnosti Republike Srbije. Tom prilikom gradonačelnik Stevanović je čestitao i organizatorima koji više od tri decenije uspešno organizuju „Slaninijadu“, najveću gradsku manifestaciju.

 „Slaninijada je brend Kačareva, Pančeva, čitavog južnog Banata i jedna je od najukusnijih i najmasovnijih manifestacija koja nas pozicionira u sam vrh na mapi manifestacionog turizma. Grad Pančevo će nastaviti, kao i do sada da podržava ovakve i slične manifestacije koje promovišu manifestacioni i seoski, etno turizam, održavaju običaje i tradiciju našeg multikulturalnog kraja i doprinose privrednom razvoju južnog Banata. Svake godine je sve više i izlagača koji na najbolji mogući način promovišu gurmanske specijalitete našeg kraja i naše zemlje, privlačeći ne samo posetioce iz cele Srbije nego i iz inostranstva. Želim vam svima da uživate u bogatstvu ukusa naše tradicionalne kuhinje na ovom jedinstvenom sajmu slanine, mesa i mesnih prerađevina. Proglašavam i zvanično otvorenu 37. Slaninijadu“ rekao je Aleksandar Stevanović.

Organizator ove manifestacije je uručio gradonačelniku Stevanoviću specijalnu zahvalnicu, jer je Grad Pančevo pokrovitelj „Slaninijade“. Jedinstvenu privredno turističku manifestaciju u ovom delu zemlje organizuje Turistički klub „Slaninijada“ Kačarevo u saradnji sa Turističkom organizacijom Pančeva.

„Slaninijada“ traje do nedelje, 18. februara, a pored bogatog kulturno-umetničkog programa organizovana su i razna takmičenja, za najbolju slaninu, u topljenju slanine, pripremanju svinjskog gulaša i slaninarskog pasulja, nadmetanja u držanja slanine i obaranju ruku, a za najmlađe radionica crtanja „Čvarkolije na papiru“.