Град Панчево и Канцеларија за младе Панчево у сарадњи са Домом омладине Панчево, традиционално и ове године обележавају 12. август, Међународни дан младих.

Александар Стевановић, градоначелник Панчева је младима у име Града и лично име честитао  њихов дан: „Ове године тема Међународног дана младих је „Међугенерацијска солидарност“ – младе је потребно саслушати и укључити у друштво. Млади су најбољи представници и промотери наше земље, најјачи ресурс и покретачка снага. Неисцрпна енергија и стваралачки дух младих покреће свако друштво и доприноси његовом напретку. Наша је обавеза да младе укључимо у све сфере друштвеног живота и да учврстимо свакодневну сарадњу, како би смо заједно стварали што бољу садашњост. Пружањем подршке младима, њиховим оснаживањем и обезбеђивањем услова за њихов развој, удруженим снагама, постављамо и чврсте темеље за што перспективнију будућност. Млади, искористите на најбољи могући начин све што вам младост пружа“.

 Међународни дан младих обележава се од 2000. године, а у Србији од 2007. године, када је и основано оперативно тело у Панчеву, Канцеларија за младе града Панчева, као програмски део Одсека за културу, информисање, спорт, бригу о младима и цивилни сектор Секретаријата за јавне службе и социјална питања Градске управе града Панчева. Манифестација посвећена Међународном дану младих ове године ће трајати два дана, 12. и 13. августа.