Grad Pančevo i Kancelarija za mlade Pančevo u saradnji sa Domom omladine Pančevo, tradicionalno i ove godine obeležavaju 12. avgust, Međunarodni dan mladih.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je mladima u ime Grada i lično ime čestitao  njihov dan: „Ove godine tema Međunarodnog dana mladih je „Međugeneracijska solidarnost“ – mlade je potrebno saslušati i uključiti u društvo. Mladi su najbolji predstavnici i promoteri naše zemlje, najjači resurs i pokretačka snaga. Neiscrpna energija i stvaralački duh mladih pokreće svako društvo i doprinosi njegovom napretku. Naša je obaveza da mlade uključimo u sve sfere društvenog života i da učvrstimo svakodnevnu saradnju, kako bi smo zajedno stvarali što bolju sadašnjost. Pružanjem podrške mladima, njihovim osnaživanjem i obezbeđivanjem uslova za njihov razvoj, udruženim snagama, postavljamo i čvrste temelje za što perspektivniju budućnost. Mladi, iskoristite na najbolji mogući način sve što vam mladost pruža“.

 Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine, a u Srbiji od 2007. godine, kada je i osnovano operativno telo u Pančevu, Kancelarija za mlade grada Pančeva, kao programski deo Odseka za kulturu, informisanje, sport, brigu o mladima i civilni sektor Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva. Manifestacija posvećena Međunarodnom danu mladih ove godine će trajati dva dana, 12. i 13. avgusta.