Gradonačelnik Saša Pavlov, Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje i Marija Đukanović, pomoćnica gradonačelnika, prisustvovali su priredbi povodom početka školske godine i upisa đaka prvaka u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Pančevu.

Tom prilikom gradonačelnik Saša Pavlov je pozdravio učitelje, roditelje, bake i deke, kao i đake prvake i poželeo im srećan polazak u školu:

– Danas vi krećete jednim novim putem, putem odrastanja. Put odrastanja neće biti uvek lak, ali na tom putu nećete biti sami, jer je upravo naš najveći i najodgovorniji zadatak da vama, deci, omogućimo i pomognemo da savladate svaku prepreku, kako biste izrasli u obrazovane, zadovoljne i odgovorne mlade ljude. Međutim, nećemo zaboraviti da ste vi i dalje ona deca kojima je potreban odmor, razonoda i igra, a ne samo učenje. U školi i školskim danima koji su pred vama, upoznaćete mnogo novih drugara, naučiti prva slova, ali i dobiti odgovore na mnoga vaša pitanja, otvoriti vrata novim iskustvima i steći nova znanja. Najvažnije od svega je što ćete se radovati i učiti sa svojim drugarima iz klupa, uz podršku svojih učitelja, roditelja i svih nas. Đačko doba treba da vam bude jedno od najlepših u životu, ispunjeno vrednim učenjem, igrom i druženjem. Grad Pančevo je okrenut ka budućnost i svestan da bez obrazovanih mladih ljudi neće biti moguć dalji napredak i razvoj. Zato nastojimo da podržimo, odnosno da ulažemo, da se razvijamo, i da prilagođavamo obrazovni sistem, a na taj način i ponudu savremenim trendovima i uslovima tržišta. Tako mi postupamo i tako ćemo i u budućnosti postupati.

Prvi razred u Osnovnoj školi “Đura Jakšić” upisao je 51 đak u dva razreda.

Zamenik gradonačelnika Predrag Živković posetio je đake prvake i prisustvovao priredbi koja je bila organizovana u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu.

Ove godine ukupan broj učenika upisanih u prvi razred osnovne škole školske 2019 – 2020. godine je oko 1110 na teritoriji grada Pančeva.