Градоначелник Саша Павлов, Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање и Марија Ђукановић, помоћница градоначелника, присуствовали су приредби поводом почетка школске године и уписа ђака првака у Основној школи “Ђура Јакшић” у Панчеву.

Том приликом градоначелник Саша Павлов је поздравио учитеље, родитеље, баке и деке, као и ђаке прваке и пожелео им срећан полазак у школу:

– Данас ви крећете једним новим путем, путем одрастања. Пут одрастања неће бити увек лак, али на том путу нећете бити сами, јер је управо наш највећи и најодговорнији задатак да вама, деци, омогућимо и помогнемо да савладате сваку препреку, како бисте израсли у образоване, задовољне и одговорне младе људе. Међутим, нећемо заборавити да сте ви и даље она деца којима је потребан одмор, разонода и игра, а не само учење. У школи и школским данима који су пред вама, упознаћете много нових другара, научити прва слова, али и добити одговоре на многа ваша питања, отворити врата новим искуствима и стећи нова знања. Најважније од свега је што ћете се радовати и учити са својим другарима из клупа, уз подршку својих учитеља, родитеља и свих нас. Ђачко доба треба да вам буде једно од најлепших у животу, испуњено вредним учењем, игром и дружењем. Град Панчево је окренут ка будућност и свестан да без образованих младих људи неће бити могућ даљи напредак и развој. Зато настојимо да подржимо, односно да улажемо, да се развијамо, и да прилагођавамо образовни систем, а на тај начин и понуду савременим трендовима и условима тржишта. Тако ми поступамо и тако ћемо и у будућности поступати.

Први разред у Основној школи “Ђура Јакшић” уписао је 51 ђак у два разреда.

Заменик градоначелника Предраг Живковић посетио је ђаке прваке и присуствовао приредби која је била организована у Основној школи “Жарко Зрењанин” у Банатском Новом Селу.

Ове године укупан број ученика уписаних у први разред основне школе школске 2019 – 2020. године је око 1110 на територији града Панчева.