Na konferenciji za medije, održanoj pre početka sastanka Privrednog saveta, u holu Gradske uprave grada Pančeva, prisutnima su se obratili predsednik pomenutog saveta Miroljub Kršanin i gradonačelnik Saša Pavlov.

Predsednik Privrednog saveta Miroljub Kršanin se zahvalio na prilici da govori o radu Privrednog saveta:

– Privredni savet je od svog osnivanja do danas veoma uspešno obavljao svoju funkciju povezivanja poslovne zajednice i grada Pančeva sa strukturama koje vode ovaj grad, sa svim stručnim službama, javnim preduzećima i da je taj rad, po našem mišljenju, obostrano koristan, da smo uspeli da artikulišemo mišljenje poslovne zajednice grada i da smo uspeli da damo nekoliko korisnih predloga koji su pomogli u formiranju konačnih odluka onih institucija koje ih i donose.

Gradonačelnik Saša Pavlov, objasnio je zašto se ova sednica Privrednog saveta razlikuje od prethodno održanih:

– Na današnjoj sednici imamo proširenje Privrednog saveta. Ovo nije prvo proširenje i prva izmena, jer ja moram da napomenem, Privredni savet uspešno deluje i funkcioniše još od 2013. godine i 2016. godine imali smo prvu značajniju izmenu. Ta izmena se ogledala u tome što su od 2013. godine članovi Privrednog saveta isključivo bili predstavnici mikromalih i srednjih preduzeća. Izmenom 2016. godine, imamo i ulazak privrednih subjekata iz velikih sistema kao što su NIS Rafinerija nafte, HIP Petrohemija i Luka Dunav, koji po našem mišljenju imaju šta da preporuče u pravljenju jednog pogodnog, privrednog ambijenta.

Posebno mi je draga ova izmena, proširenje Privrednog saveta, jer je ona rezultat onoga što smo uradili u prethodnom periodu, a to je, napravili pozitivan privredni ambijent i privukli investicije, pa su i predstavnici novih investitora u gradu Pančevu uzeli učešće u radu ovog tela. Zatim, što je meni takođe drago, ima i domaćih privrednih subjekata koji su odlučili da investiraju svoj potencijal u gradu. Imamo i nekoliko kadrovskih izmena u kontekstu već postojećih privrednih subjekata koji su bili članovi Privrednog saveta, ali zbog njihovih personalnih izmena, došlo je i do izmena u samom Privrednom savetu.

Privredni savet, za mene lično, je možda i najvažniji segment rada u lokalnoj samoupravi s obzirom na to da kroz ovaj kanal komunikacije sa lokalnom poslovnom zajednicom mi u stvari dolazimo do onih najvažnijih podataka u krojenju jednog odgovarajućeg privrednog ambijenta i privlačenje investicija, kao strateškog cilja grada Pančeva.