Grad Pančevo je i ove godine nagradio najbolje studente koji su se prijavili na Javni poziv za dodelu nagrada najboljim studentima grada Pančeva, za postignute rezultate tokom školovanja i obrazovanja, za školsku 2021/22. godinu. Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja, odnosno Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Pančeva u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo je nagradilo 29 studenata koji su ispunili zahteve, prvi put su upisali završnu godinu studija čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su tokom svih godina studija, imali prosečnu ocenu najmanje 9. To su takođe studenti koji su državljani Republike Srbije i imaju prebivalište na teritoriji grada Pančeva.

Tatjana Božić, gradska većnica zadužena za obrazovanje i Marija Jević, većnica zadužena za kulturu i omladinu na svečanoj dodeli su studentima uručile novčanu nagradu, u iznosu od 35.000 dinara, kao i vredne knjige koje se najvećim delom odnose na hroniku i istorijat grada Pančeva i nasleđe i tradiciju njegovih naseljenih mesta.

Tom prilikom su istakle da je grad Pančevo izdvojio više od milion dinara za ovu namenu i da kroz pomoć talentovanim studentima, Grad iskazuje brigu prema mladim i perspektivnim studentima koji su pokazali vrhunske rezultate u oblastima u kojim se obrazuju, ali koji su pokazali i visok stepen odgovornosti i inicijative. Takođe, nagrade su samo jedan od načina da se studenti podstaknu, a grad Pančevo pokaže da ceni njihovo zalaganje.