У четвртак, 16. јуна 2016. године, у Кабинету градоначелника, градоначелник Панчева Саша Павлов уручио је признање „Полицајац месеца“ полицајцима Јавор Милану за постигнуте резултате у марту и Кајалић Срђану, за постигнуте резултате у априлу месецу.

Градоначелник Саша Павлов том приликом нагласио је да локална самоуправа у протеклих годину дана остварује одличну сарадњу са припадницима Министарства унутрашњих послова.

Увели смо и настављамо праксу проглашења најбољег полицајца месеца и мислим, а добили смо и потврду од руководиоца из ПУ Панчево, да та награда представља добар мотивациони фактор. Она је заиста симболична, а тиме што је додељује локална самоуправа, локална самоуправа говори о томе колико јој је битна безбедност заједнице, а са друге стране, награда значи и људима који раде у Полицијској управи, јер на неки начин себе легитимишу као најбоље извршиоце у свом делу посла и тиме себе истичу ка грађанима, што је најбитније, да буду доступни грађанима, рекао је градоначелник.

Полицајци Јавор Милан из Полицијске испоставе Север, који се у марту месецу доказао на расветљавању дела тешке крађе и крађе и учествовао у спасавању једног суграђанина који је хтео да изврши самоубиство, и Кајалић Срђан из Полицијске испоставе Југ, који је показао изузетно залагање у раду на сузбијању проституције и наркоманије, захвалили су се Градској управи града Панчева и Полицијској управи Панчево на овој награди.