U četvrtak, 16. juna 2016. godine, u Kabinetu gradonačelnika, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov uručio je priznanje „Policajac meseca“ policajcima Javor Milanu za postignute rezultate u martu i Kajalić Srđanu, za postignute rezultate u aprilu mesecu.

Gradonačelnik Saša Pavlov tom prilikom naglasio je da lokalna samouprava u proteklih godinu dana ostvaruje odličnu saradnju sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Uveli smo i nastavljamo praksu proglašenja najboljeg policajca meseca i mislim, a dobili smo i potvrdu od rukovodioca iz PU Pančevo, da ta nagrada predstavlja dobar motivacioni faktor. Ona je zaista simbolična, a time što je dodeljuje lokalna samouprava, lokalna samouprava govori o tome koliko joj je bitna bezbednost zajednice, a sa druge strane, nagrada znači i ljudima koji rade u Policijskoj upravi, jer na neki način sebe legitimišu kao najbolje izvršioce u svom delu posla i time sebe ističu ka građanima, što je najbitnije, da budu dostupni građanima, rekao je gradonačelnik.

Policajci Javor Milan iz Policijske ispostave Sever, koji se u martu mesecu dokazao na rasvetljavanju dela teške krađe i krađe i učestvovao u spasavanju jednog sugrađanina koji je hteo da izvrši samoubistvo, i Kajalić Srđan iz Policijske ispostave Jug, koji je pokazao izuzetno zalaganje u radu na suzbijanju prostitucije i narkomanije, zahvalili su se Gradskoj upravi grada Pančeva i Policijskoj upravi Pančevo na ovoj nagradi.