U ponedeljak, 27. juna 2016. godine, u Maloj sali Gradske uprave uručeni su ugovori poslodavcima i licima sa kojima je Grad zaključio ugovore o sprovođenju javnog rada i ugovore o stručnoj praksi.

Ugovore je uručio član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković.

On je rekao da je Grad Pančevo 2016. godine za meru Stručna praksa izdvojio 5 miliona dinara za stručno osposobljavanje osoba mlađih od 30 godina u trajanju od 6 ili od 12 meseci, ukoliko je neophodno polaganje stručnog ispita. Kako je izjavio član Gradskog veća, ova lica na mesečnom nivou dobijaju sredstva u iznosu od 20.000 dinara ukoliko imaju visoku stručnu spremu, 18.000 dinara ako poseduju trogodišnje visoko obrazovanje i 16.000 dinra ukoliko imaju srednju stručnu spremu.

Prema rečima Milenka Čučkovića, ukupno 14 osoba obavljaće javne radove kod 8 poslodavaca u trajanju od 4 meseca, za šta će, na osnovu privremenih i povremenih poslova, dobijati novčanu naknadu u iznosu od 18.000 dinara.

Ovo danas su dve mere koje Grad Pančevo sprovodi. Grad izdvaja velika sredstva što se tiče zapošljavanja. Ukupno je planirano 8 mera, vezano za samozapošljavanje, kao i za pomoć investitorima koji se pojave na području grada Pančeva za obavljanje nekih delatnosti, a konkurs očekujemo početkom septembra, poručio je Čučković.

Povodom aktivne mere zapošljavanja Javni radovi za kategoriju teže zapošljivih lica, zaključeni su ugovori o sprovođenju javnog rada između Grada Pančeva, Nacionalne službe za zapošljavanje i 8 poslodavaca, dok su povodom aktivne mere zapošljavanja Stručna praksa, zaključeni ugovori o sprovođenju stručne prakse između Grada Pančeva, Nacionalne službe za zapošljavanje i ukupno 12 poslodavca, kao i ugovori o realizaciji stručne prakse, između Grada Pančeva, NSZ-a i 15 nezaposlenih lica.