U Gradskoj upravi grada Pančeva, u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Dečje srce”, dodeljeni su novogodišnji paketići deci sa posebnim potrebama, a koji su u sistemu ličnih pratilaca.

Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike je ovom prilikom izjavio:

– Grad Pančevo je zajedno sa humanitarnom organizacijom “Dečje srce” iz Beograda uručio deci sa posebnim potrebama, a koji imaju ličnog pratioca, prigodne novogodišnje poklone. Grad Pančevo je u ovoj godini imao ukupno 46 ličnih pratioca i za ovu namenu grad je obezbedio 20 miliona dinara. Kao odgovorna lokalna samouprava mi smo i u sledećoj godini obezbedili dovoljno sredstava, a odlukom interresorne komisije, taj broj dece sa posebnim potrebama koji dobijaju ličnog pratioca nažalost se svake godine sve više povećava, tako da sledeće godine deca sa posebnim potrebama će imati svog ličnog pratioca, podršku pri odlasku u školu, boravku u školi i nekim vannastavnim aktivnostima po povratku iz škole. Danas je ukupno 46 dece dobilo paketiće. Osim dece, poklone su dobili i njihovi lični pratioci, koji su svakodnevno sa njima i koji osam sati dnevno brinu o njima.

Ivana Rojević, zamenica direktora humanitarne organizacije “Dečje srce” je istakla da organizacija ima odličnu saradnju sa gradom Pančevom:

– Ovo su paketići koji su im poslali drugari, isto deca sa smetnjama i poteškoćama u razvoju, koji su radno angažovani i zaposleni u našem radnom centru u Beogradu. Oni su im napravili šolje i srca. Mi smo pružaoci usluga od 2019. godine, zadovoljni smo, lični pratioci lepo rade, roditelji su zadovoljni, deca napreduju i to je najbitnije. Usluga ličnog pratioca je dodatna podrška celoj porodici.