Поводом обележавања Међународног дана борбе против сиромаштва, Драгана Kупрешанин, заменица градоначелника Панчева и Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, заједно су са члановима Месне заједнице Kачарево поделили пакете социјално најугроженијем становништву.

Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавање и социјалне политике рекао је да Град води рачуна о социјално најугроженијим становницима:

– Град Панчево као одговорна самоуправа води рачуна и о најсиромашнијем делу становништва, тај број је око 1.000 људи. У самом граду, кроз народну кухињу, обезбеђујемо им топли оброк, док у насељеним местима добијају пакете животних намирница и основног хигијенског прибора. Сваког месеца делимо 679 пакета у сеоским срединама на нашој територији. Овде у Kачареву имамо 110 грађана којима се уручују пакети за социјално најугроженије. За потребе ових 1.000 људи на подручју целог Панчева с насељеним местима на годишњем нивоу буџетом града је издвојено 30 милиона динара, рекао је Миленко Чучковић.

Уједињене нације прогласиле су 17. октобар за Светски дан борбе против сиромаштва. Циљ обележавања тог дана јесте ширење свести о потреби искорењивања сиромаштва у целом свету, а нарочито у земљама у развоју. Светски дан борбе против сиромаштва обележава се од 1987. године, када се на откривању споменика посвећеног борби против сиромаштва у Паризу окупило око 100.000 људи.