Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva i Milenko Čučković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike, zajedno su sa članovima Mesne zajednice Kačarevo podelili pakete socijalno najugroženijem stanovništvu.

Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanje i socijalne politike rekao je da Grad vodi računa o socijalno najugroženijim stanovnicima:

– Grad Pančevo kao odgovorna samouprava vodi računa i o najsiromašnijem delu stanovništva, taj broj je oko 1.000 ljudi. U samom gradu, kroz narodnu kuhinju, obezbeđujemo im topli obrok, dok u naseljenim mestima dobijaju pakete životnih namirnica i osnovnog higijenskog pribora. Svakog meseca delimo 679 paketa u seoskim sredinama na našoj teritoriji. Ovde u Kačarevu imamo 110 građana kojima se uručuju paketi za socijalno najugroženije. Za potrebe ovih 1.000 ljudi na području celog Pančeva s naseljenim mestima na godišnjem nivou budžetom grada je izdvojeno 30 miliona dinara, rekao je Milenko Čučković.

Ujedinjene nacije proglasile su 17. oktobar za Svetski dan borbe protiv siromaštva. Cilj obeležavanja tog dana jeste širenje svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva u celom svetu, a naročito u zemljama u razvoju. Svetski dan borbe protiv siromaštva obeležava se od 1987. godine, kada se na otkrivanju spomenika posvećenog borbi protiv siromaštva u Parizu okupilo oko 100.000 ljudi.