У Београдском драмском позоришту у понедељак, 19. децембра 2018. год, свечано је обележена деценија НИС-овог програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ и вишегодишњег успешног партнерства компаније са 12 локалних заједница широм Србије.

Током овог периода НИС је са својим пријатељима из градова и општина у којима послује предано радио на унапређењу квалитета живота грађана, а успех програма „Заједници заједно“ у првих 10 година огледа се у подршци НИС-а више од 900 пројеката у чију реализацију је уложено преко милијарду динара.

Свечаном догађају присуствовали су Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, представници Владе Републике Србије, представници 12 партнерских градова и општина: Београда, Новог Сада, Чачка, Ниша, Панчева, Пожаревца, Зрењанина, Кикинде, Кањиже, Србобрана, Житишта и Новог Бечеја, као и многобројни гости и носиоци пројеката који су реализовани у деценији за нама.

Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев, овом приликом је изјавио:

„Успешно пословање једне компаније добија своју праву вредност у ономе што је уложено у будућност и заједницу у којој радимо и живимо. НИС није само велики пословни систем, већ и добар корпоративни грађанин, блиски комшија и пријатељ. Кроз програм „Заједници заједно“ већ 10 година доприносимо развоју 11 општина и градова у Србији. Са великим поносом гледамо како некадашње идеје и пројекти постају бољи део живота за њихове житеље. Скоро хиљаду пројеката и више од милијарду динара које смо уложили – биланс је прве деценије. Пред нама су нови изазови и, сигуран сам, нови успеси. Улагање у заједницу је наше потврђено стратешко опредељење. Сваки корак у њеном напретку је и корак до наших циљева, јер у заједници смо – заједно“.

Градоначелник Панчева, Саша Павлов изразио је велику захвалност НИС-у на дугогодишњој сарадњи и истакао најзначајније пројекте које је компанија до сада подржала.

„Заједници заједно“ је програм који нам је обезбедио пре свега да наставимо и на већи ниво подигнемо организацију многих културних манифестација по којима је град Панчево познат. Реализовано је укупно 165 пројеката из различитих области као што су образовање, наука култура, одрживост и екологија, чија је вредност 152 милиона динара. Споменуо бих да је уложен значајан новац у лабораторију наше Техничке школе „23. мај“ и да је захваљујући управо компанији НИС отворен нов образовни профил, техничар за обраду нафте и гаса, као занимање које има своју будућност запослења у нафтној индустрији Србије. Поред бројних реализованих пројеката, овом приликом навео бих још и реновирање свечане сале Народног музеја у граду Панчеву, подизање функционалности Дома омладине, као и опремање Културног центра“.