Члан Градског већа града Панчева Немања Ротар, директор Културног центра Немања Богданов и представници културних институција Панчева посетили су у петак, 19. августа 2016. године, Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање и у Новом Саду разговарали са покрајинским секретаром за културу проф. др Мирославом Штаткићем.

Члан Градског већа Немања Ротар овом приликом изјавио је:

Разговарали смо о свим кључним темама за културу града Панчева. Помоћи ће нам око превазилажења административно-правних проблема у вези са реконструкцијом Преображењске цркве. Упознали смо министра са потребом помоћи часопису “Читалиште”, програмима Културног центра, али и са потребом да помогну око набавке опреме за кључну установу културе у Панчеву.

На састанку је било речи и о попуни Надзорних одбора Градске библиотеке Панчево, Историјског архива и Завода за заштиту споменика културе, којима покрајина именује чланове надзорног одбора и директора.

Немања Ротар задовољан је протеклим састанком, који је показао да се постојећа сарадња може и те како унапредити:

Утисак је да ће сарадња убудуће бити много јача и чвршћа, боља него што је била прошлости. Биће места и за истакнуте стручњаке из Панчева у покрајинским комисијама у овој области, што до сада није било случај, истакао је Немања Ротар.

Директор Културног центра Немања Богданов рекао је да је на састанку покрајинском секретару објашњено у ком се стању налази опрема којом Културни центар располаже, након чега су од Штаткића добили апсолутну подршку за набавку нове опреме.

sastanak sa pokrajinskim sekretarom za kulturu