Član Gradskog veća grada Pančeva Nemanja Rotar, direktor Kulturnog centra Nemanja Bogdanov i predstavnici kulturnih institucija Pančeva posetili su u petak, 19. avgusta 2016. godine, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i u Novom Sadu razgovarali sa pokrajinskim sekretarom za kulturu prof. dr Miroslavom Štatkićem.

Član Gradskog veća Nemanja Rotar ovom prilikom izjavio je:

Razgovarali smo o svim ključnim temama za kulturu grada Pančeva. Pomoći će nam oko prevazilaženja administrativno-pravnih problema u vezi sa rekonstrukcijom Preobraženjske crkve. Upoznali smo ministra sa potrebom pomoći časopisu “Čitalište”, programima Kulturnog centra, ali i sa potrebom da pomognu oko nabavke opreme za ključnu ustanovu kulture u Pančevu.

Na sastanku je bilo reči i o popuni Nadzornih odbora Gradske biblioteke Pančevo, Istorijskog arhiva i Zavoda za zaštitu spomenika kulture, kojima pokrajina imenuje članove nadzornog odbora i direktora.

Nemanja Rotar zadovoljan je proteklim sastankom, koji je pokazao da se postojeća saradnja može i te kako unaprediti:

Utisak je da će saradnja ubuduće biti mnogo jača i čvršća, bolja nego što je bila prošlosti. Biće mesta i za istaknute stručnjake iz Pančeva u pokrajinskim komisijama u ovoj oblasti, što do sada nije bilo slučaj, istakao je Nemanja Rotar.

Direktor Kulturnog centra Nemanja Bogdanov rekao je da je na sastanku pokrajinskom sekretaru objašnjeno u kom se stanju nalazi oprema kojom Kulturni centar raspolaže, nakon čega su od Štatkića dobili apsolutnu podršku za nabavku nove opreme.

sastanak sa pokrajinskim sekretarom za kulturu