Milenko Čučković, člana Gradskog veća Grada Pančeva zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike je zajedno sa Sanjom Lakić, pomoćnicom ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uručio boračke legitimacije borcima sa teritorije Pančeva.

„Danas smo uručili 91 boračku legitimaciju našim borcima. To su ljudi koji su se od devedesetih godina borili u ratu na prostoru bivše Jugoslavije, kao i na području Srbije, odnosno Kosova i Metohije. Oni su najčešće dobrovoljno, a pojedini i na poziv, odslužili obavezu prema svojoj zemlji. Boračkim legitimacijama želimo da im omogućimo neke pogodnosti i da im se na skroman način zahvalimo i poručimo im da ono što su učinili ne zaboravljamo“ rekao je Milenko Čučković na svečanoj dodeli legitimacija zasluženim borcima.

Dobitnici legitimacija ostvaruju prava na popuste u rehabilitacionim centrima, prodavnicama, ugostiteljskim objektima, banci i osiguravajućim kućama, a sve u cilju da se borcima olakša i izađe u susret njihovim potrebama.

„Neću propustiti da u vašem gradu izgovorim dve ključne reči koje sam izgovorila i u svakom gradu koji sam posetila pre Pančeva, a to su reči: hvala i izvinite. Hvala zato što ste u ratnom vihoru, kada je bilo najteže, otišli daleko od svoje kuće i što ste na taj način branili svoju ulicu, svoju kuću, mesto iz kog potičete, ali ste branili i Srbiju i ceo naš narod. Izvinite što to „hvala“ na različite načine dolazi, ne nekoliko godina, već nekoliko decenija kasnije. Pred nama je veliki zadatak da, mi iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zajedno sa našim kolegama iz Pokrajinskog sekretarijata i lokalne samouprave pokušamo da ovo što je Ministarstvo pokrenulo, a smatram da je to jedna pozitivna kampanja, zakotrljamo još više, da slušamo vaše potrebe i probleme i da sve one programe koje imamo u 2024. godini kreiramo prema vašim potrebama“ rekla je Sanja Lakić, pomoćnica ministra.

Podela boračkih legitimacija će se nastaviti, pa će ih uskoro dobiti i ostali borci sa teritorije grada Pančeva koji ostvaruju to pravo.