Maja Vitman, gradska menadžerka, prilikom obilaska radova u Jabuci, rekla je da su za par meseci stanovnici Jabuke dobili 11 asfaltiranih ulica, da se odgovorno pristupilo realizaciji, a da se direktnim ulaganjem iz budžeta, ostvarilo planirano:

– Veliki je značaj projekta javno-privatnog partnerstva, jer smo ostvarili mogućnost da brzo i efikasno uredimo sva prigradska naselja i da ravnomernim ulaganjem podignemo životni standard svih meštana. Naseljeno mesto Jabuka je na 11 km od grada i ima 6. 500 stanovnika. Danas se radovi izvode na asfaltiranju Ulice JNA, koja je jedna od glavnih po svom značaju, dužine 1.5 km i ovom ulicom saobraća i gradski prevoz. Radovima je obuhvaćeno i poslednje autobusko stajališe. Nov izgled ove ulice doprinosi lepšoj slici Jabuke, a na prvom mestu je to što je podignuta bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Da bi građani bili upućeni, ležeći policajci na dve lokacije koji su skinuti prilikom izvođenja radova, biće vraćeni nakon završetka; i to na početku ulice i ispred Ustanove socijalne zaštite „Srce u jabuci“ Jabuka. Za samo par meseci 5.5 km puteva u 11 ulica u Jabuci, koje su u skolpu 138 asfaltiranih ulica, je veoma brzo završeno. Pored Ulice JNA, prethodnih dana radovi na asfaltiranju su završeni u ulicama Nikole Tesle i Omladinskoj, tako da su u Jabuci urađene sledeće ulice: Zmaj Jovina sa trotoarima, Goce Delčev, Vardarska, Strumička, Maršala Tita, deo ulica Sutjeske i Mašinske, Osogovska i Radnička.

Radovi se privode kraju u Glogonju, u toku su na Starom Tamišu, u Banatskom Novom Selu, Omoljici, Banatskom Brestovcu. Završeni su radovi u ovom krugu u Kačarevu i Dolovu. Danas su krenuli radovi u Ivanovu, a krenuće i u Starčevu.