Katarina Banjai, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj učestvovala je u akciji ozelenjavanja Ulice Svetozara Šemicća koju je organizovala kompanija Brose u saradnji sa JKP „Zelenilo“ Pančevo.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama, jer je Brose jedna od društveno odgovornih kompanija koja brine o životnoj sredini. Pančevo kao industrijski grad dugi niz godina se bavi rešavanjem pitanja kvaliteta vazduha i želimo da unapredimo kvalitet vazduha brojnim merama. Jedna od tih mera je i uvećavanje zelenih gradskih površina. Svake godine uz pomoć JKP „Zelenilo“ Grad Pančevo posadi novih 4.000 stabala. Pre tri godine imali smo i akciju „Zasadi drvo“ u okviru koje su nam u ozelenjavanju Pančeva pomagali i naši sugrađani. Tada je posađen veliki broj sadnica na tri lokacije u gradu. Najskorije pošumljavanje bilo je u decembru. Tada je kej na Tamišu dobio novih 300 mladica. Danas kompanija Brose nastavlja našim putem i pomaže Gradu Pančevu u ozelenjavanju. Iskoristila bih ovu priliku da im kažem da je za nas ova akcija izuzetno značajna, želim da im se zahvalim na tome što brinu o našem gradu i da iskažem svoju želju da ova sadnja postane tradicionalna i da se ovim povodom okupljamo i narednih godina“ rekla je Katarina Banjai.

U cilju doprinosa zdravijoj životnoj sredini za građane Pančeva, zasađeno je 35 stabala javora duž Ulice Svetozara Šemića. Pre početka sadnje prisutne su pozdravili Andi Šmit, direktor za ljudske resurse u kompanije Brose, Matijas Tupi, direktor fabrike Brose Pančevo, Jovana Stojanović, zaposlena u kompaniji Brose.

Drveće je prirodni „čistač“ vazduha, a ozelenjavanje važna mera za upravljanje kvalitetom vazduha, naročito u gradovima kao što je Pančevo.