Катарина Бањаи, чланица Градског већа града Панчева задужена за заштиту животне средине и одрживи развој учествовала је у акцији озелењавања Улице Светозара Шемицћа коју је организовала компанија Бросе у сарадњи са ЈКП „Зеленило“ Панчево.

„Велико ми је задовољство што сам данас овде са вама, јер је Бросе једна од друштвено одговорних компанија која брине о животној средини. Панчево као индустријски град дуги низ година се бави решавањем питања квалитета ваздуха и желимо да унапредимо квалитет ваздуха бројним мерама. Једна од тих мера је и увећавање зелених градских површина. Сваке године уз помоћ ЈКП „Зеленило“ Град Панчево посади нових 4.000 стабала. Пре три године имали смо и акцију „Засади дрво“ у оквиру које су нам у озелењавању Панчева помагали и наши суграђани. Тада је посађен велики број садница на три локације у граду. Најскорије пошумљавање било је у децембру. Тада је кеј на Тамишу добио нових 300 младица. Данас компанија Бросе наставља нашим путем и помаже Граду Панчеву у озелењавању. Искористила бих ову прилику да им кажем да је за нас ова акција изузетно значајна, желим да им се захвалим на томе што брину о нашем граду и да искажем своју жељу да ова садња постане традиционална и да се овим поводом окупљамо и наредних година“ рекла је Катарина Бањаи.

У циљу доприноса здравијој животној средини за грађане Панчева, засађено је 35 стабала јавора дуж Улице Светозара Шемића. Пре почетка садње присутне су поздравили Анди Шмит, директор за људске ресурсе у компаније Бросе, Матијас Тупи, директор фабрике Бросе Панчево, Јована Стојановић, запослена у компанији Бросе.

Дрвеће је природни „чистач“ ваздуха, а озелењавање важна мера за управљање квалитетом ваздуха, нарочито у градовима као што је Панчево.