У оквиру манифестације „Недеља енергије“ одржана је конференција „Нове технологије и одрживи градови“, на којој je представљен пројекат града Панчева и партнерске румунске општине Решице „Енергетска ефикасност – Предуслов за бољу животну средину у прекограничном региону Румунија-Србијa“

Ову манифестација организавао је град Београд и Централноевропски форум за развој (ЦЕДЕФ), уз подршку Министарства рударства и енергетике РС, а одржана je први пут у оквиру европских дана енергије.

Г-дин Рареш Гантолеа, задужен за пројекте и међународне односе у кабинету градоначелника општине Решица и Г-ђа Анђела Вила из Секретаријата за привреду и економски развој града Панчева, представили су овај заједнички пројекат вредан €1.353.167. који финансира Европска Унија кроз ИНТЕРРЕГ ИПА ЦБЦ Програм Румунија-Србија.

Захваљујући пројекту, Хала спортова у Панчеву добиће нови систем за грејање и хлађење објекта, биће урађена изолација зидова и крова и замена столарије. Ови радови би халу довели од енергетског разреда Е до енергетског разреда Ц.

Спортски и здравствени комплекс у Решицама ће добити инсталацију соларних панела за загревање санитарне воде, што ће смањити потрошњу гаса за 26.600м³/годишње, односно емисију CO2 54.200кг/год.