Објављен је Јавни оглас за први круг лицитације државног пољопривредног земљишта на територији Града Панчева за 2022. годину. Рок за пријаву је 5. октобар до 15 часова, а ранг листа ће бити истакнута 14. октобра у 10 часова.

Владислава Максимовић, чланица Градског већа града Панчева задужена за пољопривреду, село и рурални развој, обавестила је јавност да је на сајту града Панчева оглашен први круг лицитације за давање у закуп и на коришћење државног пољопривредног земљишта.

„Понуђено је 714 хектара пољопривредног земљишта. Слободног земљишта има у свим катастарским општинама, а као и претходне две године за једну парцелу биће једно јавно надметање. Гледали смо да изађемо у сусрет пољопривредницима и на њихову иницијативу  у склопу једног јавног надметања нема надметања за више парцела. На тај начин смо омогућили у предходне две године да издамо и више мањих парцела, па смо са том праксом наставили и ове године. Напомињем да је ове године лицитација такође онлајн, електронским путем, путем апликације заинтересовани могу да конкуришу. Документација је иста као и претходних година. Уколико је физичко лице, потребно је да има 0,5 хектара и да је уписан у регистар пољопривредних газдинстава, а да активан статус има минимум три године. Када су у питању правна лица, такође је потребно да имају минимум три године активни статус, 10 хектара у тој катастарској општини и да им се седиште налази у јединици катастарске општине где желе да конкуришу. Једном послата пријава не може се више мењати, а обилазак терена ће бити могућ и планиран је за 20. септембар у 10 часова“ објаснила је Владислава Максимовић.

Сви заинтересовани могу да контактирају запослене или лично дођу у Секретаријат за пољопривреду на трећи спрат Градске управе, а оглас се налази на сајту Градске управе града Панчева (http://www.pancevo.rs/poljoprivreda/licitacija-poljoprivrednog-zemljista-i-krug-2022-godina-2/). Такође, пољопривредници могу да погледају комплетан оглас и на сајту Управе за пољопривредно земљиште, а биће истакнут и на огласним таблама свих месних заједница.