U sredu, 29. juna 2016. godine, u Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program Pančevačko kulturno leto jul – avgust 2016, koje Grad Pančevo organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, Domom omladine Pančevo, Gradskom bibliotekom Pančevo i Narodnim muzejom Pančevo.

Na konferenciji su se obratili član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar, urednik muzičkog programa Kulturnog centra Slobodan Tanasijević, urednik muzičkog programa Doma omladine Slobodan Dodić, PR Narodnog muzeja Vanja Radenković i direktor Gradske biblioteke Dejan Bosnić.

kulturno leto 2016

Član Gradskog veća Nemanja Rotar rekao je da je Pančevačko kulturno leto tradicija u našem gradu, zbog čega je nakon stupanja na funkciju većnika od postojećeg dela budžeta Grada za 2016. godinu namenjenog za kulturu izvršio preraspodelu postojećih sredstava kako bi se i ove godine održao letnji kulturni program, istakavši da su njegovi dalji planovi mnogo ambiciozniji, i kada je reč o programu i o budžetu za oblast kulture.

Ove godine izdvojeno je milion i po dinara za letnji program. On je bogat i raznovrsan, a moja ideja je da sledeće godine udvostručimo ovaj budžet i da još spektakularnije izvođače dovedemo u naš grad, dakle da Grad dovodi najbolje i najpoznatije grupe, a ne da moramo da čekamo da to urade neke privatne inicijative, već da Grad u tome prednjači, rekao je član Veća.

Osnovna namera Grada bila je da građani Pančeva imaju i imaće šta da proprate tokom jula i avgusta i sledeće godine imaćemo mnogo raznovrsniju ponudu na mnogo više lokacija.

Prema rečima Nemanje Rotara, ideja je da Pančevci imaju priliku da u svom gradu slušaju dobru muziku, posete neku izložbu, odu na književno veče ili pogledaju dobar film.

Svedoci smo da u gradu Pančevu sve institucije kulture zajednički deluju, da postoji to prožimanje i umrežavanje koje kod nas odavno funkcioniše, tako da i kod realizacije programa postoji neprestana saradnja na više planova, od tehničkih detalja pa do osmišljavanja zajedničkih programa, poručio je gradski većnik.

Program Pančevačkog kulturnog leta 2016. možete preuzetiOVDE.

Pančevačko kulturno leto

Pančevačko kulturno leto 2016.