У среду, 29. јуна 2016. године, у Градској управи одржана је конференција за новинаре на којој је представљен програм Панчевачко културно лето јул – август 2016, које Град Панчево организује у сарадњи са Културним центром Панчева, Домом омладине Панчево, Градском библиотеком Панчево и Народним музејом Панчево.

На конференцији су се обратили члан Градског већа задужен за културу и омладину Немања Ротар, уредник музичког програма Културног центра Слободан Танасијевић, уредник музичког програма Дома омладине Слободан Додић, ПР Народног музеја Вања Раденковић и директор Градске библиотеке Дејан Боснић.

kulturno leto 2016

Члан Градског већа Немања Ротар рекао је да је Панчевачко културно лето традиција у нашем граду, због чега је након ступања на функцију већника од постојећег дела буџета Града за 2016. годину намењеног за културу извршио прерасподелу постојећих средстава како би се и ове године одржao летњи културни програм, истакавши да су његови даљи планови много амбициознији, и када је реч о програму и о буџету за област културе.

Ове године издвојено је милион и по динара за летњи програм. Он је богат и разноврсан, а моја идеја је да следеће године удвостручимо овај буџет и да још спектакуларније извођаче доведемо у наш град, дакле да Град доводи најбоље и најпознатије групе, а не да морамо да чекамо да то ураде неке приватне иницијативе, већ да Град у томе предњачи, рекао је члан Већа.

Основна намера Града била је да грађани Панчева имају и имаће шта да пропрате током јула и августа и следеће године имаћемо много разноврснију понуду на много више локација.

Према речима Немање Ротара, идеја је да Панчевци имају прилику да у свом граду слушају добру музику, посете неку изложбу, оду на књижевно вече или погледају добар филм.

Сведоци смо да у граду Панчеву све институције културе заједнички делују, да постоји то прожимање и умрежавање које код нас одавно функционише, тако да и код реализације програма постоји непрестана сарадња на више планова, од техничких детаља па до осмишљавања заједничких програма, поручио је градски већник.

Програм Панчевачког културног лета 2016. можете преузети ОВДЕ.

Панчевачко културно лето

Панчевачко културно лето 2016.