Полагањем венаца на споменик палим борцима Црвене армије у Панчеву обележена је годишњица од ослобођења Панчева у Другом светском рату, 6. октобра 1944. године. У име Града Панчева венац су положили Тигран Киш, председник Скупштине града Панчева и Миленко Чучковић, члан градског већа града Панчева за рад, запошљавање и социјалну политику.

„Панчево данас обележава и слави Дан ослобођења у Другом светском рату. Шести октобар је један од најзначајнијих датума у историји Града Панчева, дан када су војници немачког Рајха побегли пред надолазећим трупама бораца Народно-ослободилачке борбе и руске Црвене армије. Сведоци смо, да и ако је тада, 1944. године фашизам побеђен, ту реч и дан данас често чујемо и сусрећемо је у свакодневном говору. Чини ми се, ове године, много чешће него ранијих деценија, што нам говори да та идеологија и даље негде живи и постоји, да постоје следбеници те идеје. Свет се у последњих 80 година много променио и можда само неке околности подсећају на оно време из тридесетих и четрдесетих година ХХ века. Јако је важно познавати сопствену историју и још важније је учити из ње, јер тада ћемо много лакше разумети ово време у којем данас живимо и видети време које долази. Овом приликом такође треба захвалити и обећати да никад нећемо заборавити велике хероје који су пали за нашу слободу. Неизмерно им хвала и вечна им слава“ рекао је Киш.

Полагању венаца на спомен облежје борцима Црвене армије присуствовали су и представници Војске, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питањ, Удружења бораца Панчева, Удружења пријатеља 72. специјалне бригаде, Удружења неговања традиције 51. механизоване бригаде и 12. Војвођанске бригаде, Савеза антифашиста, Јеврејске општине, компаније Газпром енергохолдинг Србија ТЕ-ТО Панчево, Удружења Руса и њихових потомака „Ромашка“, Друштва српско-руског пријатељства „Словенска унија“, као и грађани Панчева.