Маја Витман, градска менаџерка обишла је завршне радове у Улици Бранка Радичевића. Пројектом Јавно-приватног партнерства реконструисан је део од Улице Моше Пијаде до Улице Иве Курјачког са комплетном инфраструктуром.

„Радови на реконструкцији саобраћајнице обухватили су комплетну реконструкцију водоводне и фекалне канализационе мреже и изградњу нове атмосферске канализационе мреже. Напомињем да су у оквиру ових радова изведени и прикључци за инсталације за повезивање домаћинства на будућу атмосферску мрежу у Улици Партијарха Чарнојевића, која ће се радити следеће календарске године. Морам да нагласим, да је пројекат за улицу Бранка Радичевића више пута мењан. Разлог томе су неисправни услови од имаоца јавних овлашћења, односно нису се подударали са ситуацијом на терену. Нажалост, ово није једина улица где се то дешава, готово све улице које радимо имају исти проблем, катастар подземних водова не слаже се са изведеним радовима током деценија у назад по питању подземних инсталација. Најважнија ствар је да грађани више неће имати проблема у вези са прикључцима, и легализацијом објеката и да ће све улице које радимо добити употребне дозволе, што до сад није био случај. Радимо искључиво у складу са законом, а долази до померања рокова завршетка радова јер нам је најважније да се тренд који је био до сад прекине и да сви имају јасну ситуацију пројектом изведеног објекта, шта од активних инсталација постоји на трену и које су могућности грађанима за нека њихова даља улагања у приватне објекте. За наше суграђанке и суграђане је веома важно да ће се сутра извести радови на хоризонталној сигнализацији након чега ће Улица Бранка Радичевића бити пуштена у редовно функционисање“ рекла је Маја Витман.

Комплетном реконструкцијом дела Улице Бранка Радичевића урађено је обострано поплочавање пешачких стаза, ширине од 1.6 до 1.7 метара и колских прилаза, задржан је двосмерни саобраћај и изграђено је нових 74 паркинг места, укључујући и места за потребе лица са инвалидитетом. Након завршеног асфалтирања ЈКП „Зеленило“ ће урадити озелењавање слободног простора између тротоара и коловоза, односно планираних паркинг места.

После обиласка радова Маја Витман је подсетила да је насеље Горњи град било једно од најзапуштенијих по питању путне инфраструктуре, са највише неасфалтираних улица.

„Горњи град данас изгледа другачије. Данас је ситуација у Горњем граду скроз другачија имајући у виду да је асфалтирано 12 улица у периоду од нешто више од годину дана. Уговорени су и радови за реконструкцију улица Патријарха Чарнојевића, Димитрија Туцовића и дела Улице Светозара Шемића. Од улица која би требало да се ураде остаје само Марка Кулића, за коју су такође планирани радови. Утицај привредног развоја града је велики, као што је  приметна и заинтересованост грађана, јер изведеним радовима по питању путне инфраструктуте и вредност њихових објеката је скочила, а самим тим и заинтересованост у улагања“ истакла је Маја Витман и нагласила да је и поред пандемије ковида 19 и енергетске кризе буџет града Панчева стабилан, а локална самоуправа веома води рачуна о финансирању и реализацији инвестиција, што указује на озбиљност и одговорност локалне власти.