Александар Стевановић, градоначелник Панчева обишао је локацију на којој је током ноћи дошло до цурења амонијачне воде из аутоцистерне која је била паркирана у кругу приватне фирме „Сага“, а налази се поред индустријског колосека који није јавна пруга, већ индустријски колосек који припада Азотари Панчево. Након упознавања са ситуацијом на терену и разговора са командантом Ватрогасно-спасилачког батаљона у Панчеву Бором Мајкићем, градоначелник Стевановић се обратио медијима који су били на лицу места.

„У кругу фирме „Сага“ у Панчеву, односно на паркингу где се налази цистерна из које је цурела амонијачна вода, стање је безбедно, како кажу надлежне службе. Како смо сада чули од ватрогасаца који су још увек на лицу места, концентрација амонијака у ваздуху је испод 10 микрограма по кубном метру, што је далеко испод оног што је гранична вредност. Са сигурношћу, можемо још једном да потврдимо да је ваздух, што се тиче амонијака безбедан, и да нема никакве опасности по безбедност и здравље људи, ни овде у непосредној близини нити на територији читавог града Панчева и околине. Сви грађани који су морали да буду из превентивних разлога евакуисани из својих кућа, већ око три сата јутрос су се вратили у своје домове. Пацијенти који су синоћ примљени и прегледани у Општој болници у Панчеву, шесторо одраслих и шесторо деце, имали су лакшу клиничку слику и отпуштени су кућама. Надлежне институције, које су на терену када буду завршиле увиђај, саопштиће шта се тачно догодило и како је до акцидента дошло“, рекао је Александар Стевановић.

Становници насеља Топола у Панчеву, али и сву суграђани на територији града Панчева могу бити сигурни да након акцидента, у ваздуху нема прекорачења дозвољених граничних вредности, нема загађења ваздуха нити опасности по здравље људи.