Маја Витман градска менаџерка је обишла завршне радове на изградњи кружног тока, раскрсницу улица Светозара Шемића и Светог Саве где је почело асфалтирање.

„У претходном периоду, нама је путна инфраструктура од веома великог значаја и пројектом јавно-приватног партнерства до сада смо много урадили. Закључно са овим улицама које приводимо крају, то је чак 80 километара путева, како у граду тако и у насељеним местима. Нама је равномеран развој од великог значаја. Овде је близу пословна зона Север, а исто тако имамо железничку станицу односно Панчево воз, а на почетку улице Светозара Шемића очекујемо изградњу нове аутобуске станице. Морали смо да урадимо кружни ток због будуће трасе аутобуских линија пошто ће ово бити изузетно фреквентна локација. Такође смо урадили комплетну пешачку и бициклистичку стазу у улици Светозара Шемића и обостране пешачке стазе у улици Светозара Шемића и Светог Саве, а у Железничкој се пешачка стаза налази само на једној страни. Одмах смо урадили и све прикључке за домаћинства и људе који овде живе, као и за привредне субјекте. Завршени су и радови на изградњи и реконструкцији водоводне мреже, фекалне и атмосферске канализације“, рекла је Маја Витман.

Изведени су и радови на електроинсталацијама. Биће постављено 30 нових стубова јавног осветљења.У Улици Светозара Шемића постоји могућност за два аутобуска стајалишта, а изградиће се и паркинзи за такси возила. На овом потезу је предвиђено и око 70 нових паркинг места за грађане.

„Овде смо раније имали велики проблем са паркинзима и морам да похвалим све суграђане који овде живе на њиховом стрпљењу. Исто тако бих захвалила и на сарадњи и сугестијама које су нам дали, пошто смо у току самог извођења радова имали одређене измене, јер је требало уклопити живот са инфраструктуром, и то нам је било од великог значаја. У току следеће недеље ћемо се свакако бавити завршетком радова на овој локацији, поставићемо светиљке, урадићемо хоризонталну сигнализацију, а ЈКП „Зеленило“ ће додатно озеленити овај простор. Дакле цео изглед се комплетно мења и оно што смо имали до пре само неколико недеља сада у потпуности другачије изгледа, на задовољство града Панчева, али и свих суграђана који овде живе, раде и користе ову локацију“, навела је градска менаџерка Витман.

Кружни ток ће бити пуштен за саобраћај чим буде постављена хоризонтална сигнализација.