У четвртак, 1. марта 2017. године уручени су уговори последњој групи лица која су крајем прошле године конкурисала за доделу субвенције почетницима у бизнису за самозапошљавање у 2016. години и којима су одобрена средства за започињање сопственог посла.

Субвенција за самозапошљавање додељује се незапосленим лицима у циљу започињања сопственог посла, односно пружања подршке новооснованом привредном субјекту, у једнократном износу до 500.000,00 динара.

Уговоре је уручио члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Миленко Чучковић, који је том приликом изјавио да су оквиру програма самозапошљавања, као једне од мера Локалног акционог плана за запошљавање, крајем децембра одобрена средства за 18 корисника у износу од 4.665.000,00 динара. Сем новчане подршке, новим предузетницима на располагању је и правно-финансијско саветовање у трајању од 12 месеци, истиче градски већник.

Једна од осам мера у оквиру ЛАПЗ-а и начина да суграђани пронађу запослење јесте и Сајам запошљања, који ће ове године бити одржан 29. марта, најавио је Чучковић.