У Зеленом салону Градске управе града Панчева, данас 23. новембра 2017. године у 14 часова, свечано су уручени кључеви четири монтажне куће избеглим лицима, у оквиру два подпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања у Републици Србији.

Том приликом, кључеве монтажних кућа породицама је уручио градоначелник града Панчева, Саша Павлов. У питању су породице Рула, Андић, Мандић и Тркуља.

Примопредаји кључева су, поред градоначелника града Панчева, Саше Павлова, члана градског већа задуженог за рад, запошљавање и социјална питања, Миленка Чучковића, присуствовали и Драган Катуца, в. д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд, Александар Бркић, шеф кабинета, Александар Грубач, координатор за монтажне куће, Миљко Ћурчић, извођач радова Монте градња Ћурчић д.о.о. Ивањица и Александар Кубат, руководилац изградње Крип инжењеринг д.о.о. Београд.

Градоначелник града Панчева, Саша Павлов је честитао и поздравио све присутне следећим речима:

Град Панчево се, заједно са својим Повереништвом за избеглице, али и Комесаријатом за избеглице и међународним организацијама заиста максимално трудио протеклих година да изађе у сусрет, пре свега људима који су као избегличка популација и интерно расељена лица дошли у наш град. Знамо да је због несретних околности, којима смо сви били изложени, близу 12. 000 људи са ратом угрожених подручја, дошло у наш град. Град Панчево је, заједно са својим партнерима у тим свим пројектима, инвестирало преко 85 милиона динара, по различитим програмима, да ли кроз доделу стамбених јединица или пакета грађевинског материјала, да ли кроз откуп сеоских кућа, а ево сад имамо пример и монтажних кућа. Програм економског оснаживања људи ове популације, кроз доделу средстава за рад и потребан материјал, је исто само једна од активности коју је град Панчево спровео. Надам се да је то допринело да се људи, који су се стицајем несрећних околности доселили у наш град, добро интегришу у средину у којој се налазе и да заједно са својом децом започну један нови живот. Пре свега желим овим људима данас, што су им уручени кључеви монтажних кућа, сретан и миран живот, здравље и срећу њима и њиховој породици, да још дуго користите ове монтажне куће, честитам још једном – истакао је Павлов.