Награде овогодишњим најбољим матуранткињама и матурантима са територије града Панчева уручила је мр Татјана Божић, члан градског већа града Панчева задужена за образовање, а свечаност је организована у Музичкој школи „Јован Бандур“. Матуранткиње и матуранти школске 2022/2023. године који су остварили изузетне резултате добитници су дипломе „Вук Караџић“ и похвале „Ученик генерације“.

„Честитам од срца свим награђеним ученицима. Најбољи од најбољих заслужују да се похвале и награде за залагање и уложеи труд. Знам да вам баш није било лако увек, али ово је доказ да ко жели да научи, ко се стварно труди, може да постигне успех без обзира на све. Честитам и вашим родитељима због подршке коју су вам пружали током школовања, ово је и њихова награда. И вама наставницима, честитам, јер сте пронашли начина да пренесете знање ученицима, што вам резултатима враћају. Драги матурати, вуковци и ђаци генерације желим вам срећу и успех у вашем даљем школовању и наравно да будете као и до сада сјајни, јер сте показали да можете“ рекла је Татјана Божић на свечаној додели награда средњошколцима.

Награђено је укупно 65 средњошколаца,  53 матураната средњих школа добило је диплому „Вук Караџић“, 7 оба признања, док је похвалу „Ученик генерације“ добило 5 матураната.

„Ове године град Панчево награђује најбоље ученике средњих школа поклон књигом и новчаном наградом од 12.000 по ученику У ту сврху из буџета издвојено је 886.500 динара. У школској 2022/23. години је 65 ученика награђени новчано, а додељена је 71 књига, јер ученици који су у исто време и вуковци и ђаци генерације добијају по две. Наравно то није све, град Панчево награђује децу за остварене резултате на разним такмичењима за Дан града, као и најбоље ученике, добитнике дипломе „Вук Карађић“ у основним школама, али и најбоље студенте“ истакла је Татјана Божић том приликом.

Музички програм на свечаној додели награда припремили су ученици Музичке школе „Јован Бандур“ Панчево.